Varmkorv och Wikipedia

Wikipedia är en riktig guldgruva när det gäller att hitta information på nätet. Men ibland är det väl ändå lite underligt mycket information om vissa saker och väldigt lite om annat. Här är t.ex. bara lite av vad engelska ”Wikipedia” skriver om begreppet ”Hot Dog”:

”A hot dog (frankfurter, frank, wiener, weenie) is a moist sausage of soft, even texture and flavor, often made from mechanically recovered meat or meat slurry. Most types are fully cooked, cured or smoked. It is often placed hot in a special purpose soft, sliced hot dog bun. It may be garnished with mustard, ketchup, onion, mayonnaise, relish, cheese or chili. The flavor can be similar to a range of meat products from bland bologna to spicy German bockwurst varieties. Kosher hot dogs may be made from beef, chicken or turkey. Vegetarian hot dogs made from meat analogue are available.

Bilden dock inte från Wikipedia

Bilden dock inte från Wikipedia

Unlike other sausages which may be sold uncooked, hot dogs are always cooked. Unless spoiled, hot dogs can be eaten without cooking, although they are usually warmed before serving. Pregnant women should not eat hot dogs (or other pre-cooked foods) unless heated to 160-170°F (70-77°C) for two minutes to avoid Listeriosis, caused by bacteria which thrives at refrigerator temperatures, which can affect unborn children, or cause miscarriage or still birth…..” Och så vidare, och så vidare…..

wikipedia-logo

Det står mer på Wikipedia om ”Hot dog” (c:a 2.500 ord) än det står om ”Peace” (c:a 2.100 ord). Det betyder absolut ingenting, jag vet, men det är ändå på något avigt sätt intressant. Vad det sen är för slags människor som ens lägger märke till, hakar upp sig på och t.o.m. bryr sig om att skriva om det? Jag bara undrar………och erkänner lite skamset.

polar_bear_failure

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Varmkorv och Wikipedia

  1. Tobias skriver:

    Vilken fin hot dog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s