Antropomorfi

”Antropomorfi” innebär att man ger andra varelser, t.ex. djur, mänskliga drag och att man tolkar djurs beteenden utifrån vårt sätt att vara. Typ bilden på den ”skamsna” isbjörnen i gårdagens inlägg. Jag har fått lite antydningar om att jag ”antropomorferar” ibland och det är alltid trevligt med lite antydningar. Jag har dock mött tillräckligt många djur för att veta att dom inte är ett dugg ”mänskliga” och jag har mött tillräckligt många människor för att veta att dom kan ”bete sig som djur”. Men för att ingen skall få fel (?) uppfattning om t.ex. isbjörnar kommer här en annan bild av isbjörnen som varken är mer eller mindre sann än andra.

Ursus Maritimus

Ursus Maritimus

Bara för att isbjörnarna här ovan nu råkar vara fotograferade mitt i måltiden och ingen av dom heter ”Knut” så finns det ingen som helst anledning att inte rädda de få som finns kvar och andra utrotningshotade djur.

Jag kommer även i fortsättningen använda bilder av djur i tagna i deras naturliga miljö. Däremot tänker jag försöka undvika bilder typ apor i sjömankostym som cyklar och liknande dumheter.

Slutligen, för att ingen skall känna sig det minsta tveksam över om jag vet skillnaden på djur och människor så kommer här även en bild på en av oss. Isbjörnarna på den övre bilden äter, vad människan på den undre bilden gör det får ni gärna fundera på. Skickar ni in vad ni kommer fram till så belönas ni med fler ”antropomorfa” bilder i framtiden.

Homo Sapiens

Homo Sapiens

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Antropomorfi

  1. nora nanker skriver:

    Är det du på den undre bilden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s