Eldnatt, musikskatt, barnskratt och vuxenfnatt…

Urkult. Ja, jag säger bara det……fyra fantastiska dagar tillsammans med härliga människor, musik från hela världen i den vackraste svenska natur man kan tänka sig

Kommer ni med frågor som: Är det fantastiskt? Är det roligt? Är det glatt? Är det vänligt? Är det vackert? Är det bra musik? Trivs barn och vuxna i alla åldrar? Är folk jätteglada? Finns det god mat? Kommer du att åka dit igen?  Då säger jag bara bara en sak…Bajar björnen i skogen?

Vad gör björnen i skogen?

Vad gör björnen i skogen?

Efter att i nästan tjugo timmar ha sålt öl och vin till tusen och åter tusen glada och ännu gladare festivalbesökare under Urkult-dagarna är jag milt sagt förvånad över att det förkommer så lite problem under en festival med så många besökare. Under  onsdagsnattens ”eldnatt”  var det närmare 9.000 besökare. Det är uppenbarligen inte bara en supereffektiv sopsortering under festivalen utan mycket ”skräp” sorteras bort redan innan den kommer dit

Effektiv sopsortering på Urkult utanför baren där jag jobbade

Effektiv sopsortering utanför baren där jag jobbade under festivalen

Det är ett imponerande ”totaltänk” på miljö under hela festivalen, och då menar jag verkligen miljö i sitt allra vidaste begrepp. Det mesta som äts och dricks är ekologiskt, det städas och källsorteras och komposteras, det värnas om både inre och yttre miljö för både människorna och resten av naturen. Det är en riktig glädje att få ha varit med att genomföra detta årets Urkult. Det är inte omöjligt att vi som hjälpte till kände ännu större glädje än besökarna. Om möjligt. Här kommer ett litet bildcollage från Urkult 2009 och dessutom Urkults officiella bildspel med bilder från de senaste åren. Hoppas det ger en glimt av stämningen. Välkomna dit nästa år.

urk09

Klicka på bilden så blir den större, det gäller nästan alla bloggens bilder

BILDSPEL

Bilderna till bildspelet är tagna av: Love Malmqvist, Anja Larsson, Mattias Lundblad, Jenny Staaf & Urkults besökare. Musiken framförs av ”Kultiration”

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s