Kris och solsken

Det är ju lite jobbigt att det är ekonomisk kris och allt. Dessutom mitt i sommaren. Det drabbar ju visserligen inte alla lika hårt. En fråga man kan ställa sig är ju t.ex. om en miljonär som förlorar hälften av allt förlorar mer än den som bara har precis så det räcker till livets nödtorft men förlorar hälften av det. ”Tricky question, huh…?

Men idag försöker vi strunta i det tycker jag. Kom ihåg att det kinesiska ordet för ”kris” wēijī skrivs med tecknet (wēi) som betyder ”fara” och tecknet (jī) som betyder ”möjlighet”. Eftersom det gamla korthuset rasat ihop har vi en möjlighet att skapa ett nytt, bättre och inte bara, som Stig Johansson skrivit: ”Att ställa tillrätta betyder för en del att ställa allt som det stod när det blev fel”.

weiji

I kinesiskan bildar tecknet 危(wēi) "fara" och tecknet 機 (jī) "möjlighet" tillsammans ordet "kris"

Men idag är det söndag och det är sommar och det är solsken och det är något i luften, så jag tycker vi skall gå ut i det härliga vädret och förälska oss. Antingen ännu mer i den vi redan älskar eller i någon ny om det nu skall vara nödvändigt. Tänk på att, för att låna ännu ett citat av Stig Johansson: ”Det finns många tillfällen i ens liv som aldrig kommer”.

Same, same, but.....nice!

Same, same, but.....nice!

Sen ikväll skall ni skita i TV-programmen och istället hyra filmen ”In the Mood For Love” av Wong Kar-Wai, en film om omöjlig kärlek och en av de absolut vackraste, snyggaste filmer som någonsin gjorts. Se den inte för sent bara, om man är två ska man lägga sig innan man redan är trött. Klicka på bilden nedan för en trailer. That’s my advice for this sunday.

ITMFL

Klicka på bilden för trailer

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s