….å andra sidan (jordklotet)

I motsats till förra inlägget  finns det de som inte drar sig för att hoppa i havet under förhållanden som för de flesta skulle betecknas som näst intill idiotiska. Jag fick idag en länk till en videosnutt från den senaste resan till Antarktis där jag arbetade som dyk-guide. Det är från en av de dagar då vädret var som mest ogästvänligt där nere. I alla fall för att vara den antarktiska sommaren. Det blåser och det snöar och temperaturen är rätt mycket under noll ovanför ytan. Under vattenytan är det konstant mellan noll och minus 2 °C, men i alla fall vindstilla.

Till och med Antarktis invånare kan få nog av vädret

Till och med Antarktis egna invånare kan få nog av vädret vissa dagar

Videon börjar med att undertecknad själv instruerar om hur just detta dyk kommer att gå till och jag förekommer lite här och där i videon, oftast i röd mössa. Klicka på nedanstående bild som länkar till videon och se den i ”full screen” (genom att klicka på pilarna längst ner till höger i bildrutan ni får upp) och stäng av HD så flyter den bättre. Filmsnutten ger en liten, men rätt bra, bild av hur det kan vara att dyka i Antarktis en dag när vädret och förhållandena inte är precis optimala.

Klicka på bilden för video. Filmad av "Deedive"

Klicka på bilden för video. Filmad av "Deedive"

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ….å andra sidan (jordklotet)

  1. ballonsaft skriver:

    Burr!! Man blir inte direkt badsugen… För en landkrabba som jag verkar det helt galet att ens komma på tanken att hoppa i vattnet i den kylan. Men när jag ser undervattensbilderna så kan jag ju nånstans förstå vad som driver er. Själv skulle jag nog inte dyka i Antarktis även om jag fick en miljard. Jag skulle nog inte dyka Punkt. Jag tror inte jag passar i cyklop… Men jag skulle kunna sitta på ett isberg och klappa pingviner. Jag tror jag passar i pingvin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s