Buffra inför vintern

Jag vet inte var ni är någonstans och inte hur vädret är där. Men där jag befinner mig är det grått, regnigt och ganska blåsigt. Om man bara lyssnade till hur vädret låter så låter det som oktober. Men tittar man ut genom fönstret så finns det fortfarande mer löv på träden än på marken så jag förstår att det fortfarande måste vara sommar, eller i varje fall sensommar. Om ni har det mer somrigt än jag så gäller det att njuta nu och bygga upp en buffert inför vintern. En buffert av sol, värme och minnen av ljuvliga sommardagar att hämta kraft ur när sommaren sen är längre bort än någonsin.

Minnen från sommaren.

Sommarminnen.

Men det kan ju också få bli en riktig latdag. I synnerhet om vädret inte är det optimala för stranden. Nog måste väl en riktigt skön latdag också fylla på någon av våra depåer och generera något vi har nytta av senare. Konsten att vara lat är inte riktigt lika elegant utvecklad hos oss människor som den är hos många andra däggdjur. Alla som har t.ex. en katt i sin närhet kan intyga det. Men det är inte bara katter och andra mer domesticerade djur som besitter den ädla konsten att lata sig.

Elefantsäl som kan konsten att lata sig vid Hannah Point, Antarktis

Elefantsäl som kan konsten att lata sig vid Hannah Point, Antarktis

Om ni nu beslutat er för att ta en latdag kanske ni ändå kan tänka er att använda ett par timmar åt en film. Jag hade därför från början tänkt ge ett par riktigt bra filmtips. Men uppenbarligen är min egen hjärna redan nere på sparlåga för jag kommer inte på någon riktig kanonfilm alls just nu. Jag lovar komma med en knippe riktigt bra filmtips rätt snart. Istället får det bli två ändå rätt okej filmer. Dels ”Powder Blue” som är ett episoddrama om diverse trasiga själar vars vägar och öden tangerar varandra och på olika sätt påverkar karaktärernas framtid. Det är absolut ingen kanonfilm, men den håller, i första hand p.g.a. av ett gäng fantastiska skådespelarprestationer.

Tycker ni det verkar vara lite i tyngsta laget och inte orkar med såvärst mycket drama långt ute på den bitterljuva skalan så försök hitta filmen ”Sleep With Me” som faktiskt är en rätt kul relationskomedi. Den innehåller bl.a. ett kort men vansinnigt roligt gästspel av Quentin Tarrantino och är full av sylvassa one-liners.

filmtips

Under eftertexterna till ”Powder Blue” spelas låten ”The Woman Is The Way” från albumet ”Become Everything” med det rätt mediokra bandet ” Sleeping Masses”. Trots att  just den låten faktiskt rätt bra så låt er inte luras. Allt annat av den skitgruppen kan ni strunta i att ladda ner. På tal om musiken i filmerna så kan man i den andra filmen få höra ”Howl” med Syd Straw och det är också en rätt bra låt, med en lite ovanlig och rätt erotisk text.

Men som vanligt när jag har gett söndagstips tidigare så finns det massor av ännu mysigare saker att göra. I synnerhet om ni är två då kan ni, om ni har haft chansen att lära er det, dyka med er partner. Det behöver man vara två för. Eller kyssas, som också kräver att man är minst två. Gör då hellre det, hela dagen. Ta sedan till någon av filmtipsen ovan eller någon annan film framåt kvällen om ni behöver ett litet break. God söndag på er!

Kyssar & dykning, två underbara ting. Men kanske inte alltid samtidigt

Kyssar & dykning, två underbara ting. Men kanske inte alltid samtidigt

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Buffra inför vintern

  1. ballonsaft skriver:

    Jag bara ÄLSKAR den bilden på elefantsälen! Så vanvettigt skön stajl så man smäller av. Jag ska nu följa elefantsälens exempel och lägga mej precis sådär i min säng och samla kraft inför morgondagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s