Lite nya söndags-tips bara

Untitled-2

Solen tar sig, med något större ansträngning än för någon månad sedan, in genom gardinerna och lovar ännu en sensommarsöndag. I går hade jag lite svårt att sluta fundera på hur det senaste politiska utspelet, det om att sänka skatterna för de som arbetar skall ge de som är utan arbete ett jobb. Men jag tänker inte luras in i den där debatten, inte idag. Några av er som känner mig vet att jag naturligtvis har en rätt klar åsikt, men jag blev så upprörd när jag hörde det att det blir en bra test på min egen självkontroll att släppa frågan redan här. I alla fall idag.

Låt oss i stället ta just den här dagen, som ju i allra högsta grad är en engångsföreteelse, och göra den så speciell vi bara kan utifrån våra olika förutsättningar. Att ligga kvar i sängen hela dagen, ta en lång frukost, sätta på någon bra musik och gå och lägga sig igen, med eller utan någon ni tycker om eller med en bra bok, det mina vänner, kan vara lyx i den högre skolan.

Tips på söndagsmusik: "Hats" med

Bra söndagsmusik: "Hats" med"Blue Nile", nya "Richmond Fontaine" eller "Joe Henry" eller grymma men lite "aviga" "Veckatimest" med "Grizzly Bear"

Men vill man inte vika hela dagen till gudinnan ”Aergias” ära så är världen utanför sovrumsfönstret full, visserligen full av galenskap, men det finns också fortfarande kvar en hel del värdefullt att ta del av. Utbudet varierar förstås beroende på var vi befinner oss men eftersom jag själv befinner mig i stockholmsområdet kommer här några, i och för sig ordentligt ”recyclade”, förslag på söndagssysselsättning.

De allra flesta turisterna har lämnat Stockholm så här års och det öppnar för oss andra att ta tillbaka ”turistmålen”. Djurgården är väl aldrig varken bättre eller vackrare än nu och någon månad framåt. Det är en så självklar söndagssysselsättning att jag  ofta glömmer bort det och att ”Blå Porten” ju faktiskt är öppet året runt.

För enkelt alernativ?

För enkelt alternativ för oss stockholmare?

En annan helt lysande söndagssysselsättning är att ta sig från Liljeholmen, via Vinterviken och Klubbensborg till ”Café Lyran” i Bredäng. En c.a 4,5 km grymt fin promenad längs Mälaren och att avsluta detta med fika och utsikt uppe i tornet på ”Lyran” kan få även en som är lika trött som jag på Stockholm att ändå tycka om staden. I alla fall lite och i alla fall just då.

Café "Lyran" i Bredäng

"Café Lyran" i Bredäng

Oavsett om ni nu stannar inne och lyxar eller ger er ut i ”verkligheten” så ska ni få ett  filmtips att avsluta söndagen med: ”State of Play”. Den fick väl inte mer än strax över medelbetyg av recensenterna men jag tycker det är en riktigt bra film att avsluta söndagen med. Inte minst för Russel Crowe i både en annorlunda roll och en annorlunda kropp än vad han hade i ”Gladiator”. Klicka på bilden så får ni en trailer från filmen.

state_of_play_movie_poster

Till er som tänkt stanna i sängen hela dagen och kanske ta vara på känslornas, kärlekens och kroppens fantastiska möjligheter har jag  ett tips på en sak som kanske kan komma till användning. Jag är inte ens säker på användningsområdet, mina associationer började bara skena, så läs bruksanvisningen noga först. Om ni, mot förmodan skulle få tag i en flaska och dessutom testar den får ni gärna betygsätta den. Det skulle dels vara intressant att veta hur bra den lyckas ”stiffa” och hur den, enligt texten på flaskan lyckas med: ”No messy dip and drips”

Have a nice sunday folks!

Have a nice sunday folks!

Tidigare söndagstips:

”Buffra inför vintern”

”Kris och solsken”

”Söndag”

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s