En halv pudel om knäppa pingviner

Jag vet att jag brukar säga att pingviner är väldigt söta men att dom låter illa, luktar illa och är ganska dumma. Naturligtvis menar jag inget illa och jag säger det verkligen med stor kärlek för den lilla krabaten. När man ser bilden här under så kan man ju dessutom undra om det inte finns dom som är bra mycket dummare än pingviner. Fotografer.

"Säg Omelett!"

Säg: "omelett!"

Dessutom är jag tillbaka och klafsar runt i lite väl mycket i antropomorfin när jag säger att pingvinerna är ”dumma”. Visst, dom är något sämre än vi på att läsa, springa och…….blogga. Men dom är minst lika bra som vi på att flyga och dom är otroligt mycket bättre på att dela på ansvaret för ”vård av barn” helt rättvist mellan båda föräldrarna. Dessutom kan jag, baserat på egen erfarenhet, garantera att när man dyker i samma vatten som pingviner så känner man sig trög, oformlig och som en skrattretande otymplig klumpeduns i jämförelse med dessa havets blixtsnabbt simmande projektiler.

Briljanta supersimmare

Briljanta supersimmare

Men ändå……..dom är faktiskt ganska knäppa. Ibland. Även om jag när jag varit i Antarktis aldrig har sett en lika knäpp pingvin som den i videoklippet här under. Hade jag gjort det så är det väl tveksamt om jag hade kommit tillbaka levande därifrån. Jag hade antagligen skrattat ihjäl mig.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En halv pudel om knäppa pingviner

 1. Mia skriver:

  Den pingvinen rockar galet fett! 😀
  Jag är så avundsjuk på dej som har haft(och kommer att få mera) närkontakt med pingviner. Jag älskar dom!

 2. Egoinas mamma skriver:

  Vilken underbar upplevelse det må vara att se dessa varelser i verkliga livet!! Apropos den knäppa pingvinen.. jag undrar om du vill vara med i ett projekt jag har? Män med egen blogg gör ett inlägg där de mode-bloggar på skoj eller allvar och sen uppger du länken till mig och så skriver jag om det. Intresserad? Kolla i så fall under kategori ”Män” på min blogg. Enbart en kul grej, men jag gör det för att uppmärksamma männens bloggar lite mer. Snälla?

 3. Vilka söta pingviner ^^

  sv: Du behöver inte rodna för det 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s