Inte min grej

Jag har fått en förfrågan från ”Egoinas mamma” om att skriva ett blogginlägg om mode(!?!). Det är sannerligen ett riskabelt projekt eftersom jag därmed löper risken att hamna bland Bloggtoppens 200 mest lästa bloggar, modebloggarna. Men jag har så klart svårt att säga nej till en kvinna som frågar om jag kan göra detta och avslutar med ”Snälla”, så jag skriver väl några rader om detta för mig okända ämne Jag lovar att det kommer att bli väldigt sparsamt med sminktips och Gucci på den här bloggen även i framtiden.

Alla bloggare är inte modebloggare

Alla bloggare är inte modebloggare

Vad man har på sig har i min värld alltid varit underordnat vad man har för sig och hur man beter sig. Även om jag inte köper mina egna kläder helt i blindo. Men jag kan naturligtvis också tycka att det finns kläder som tilltalar mig mer än andra precis som det finns platser, människor och musik m.m. som gör det. Men jag har sannerligen ingen ”top-notch-koll” på modevärlden.

En sak som jag dock ibland funderat över är det här med hattar och det här med skor. När det gäller hattar så har det traditionsenligt varit så, (det börjar ändras lite nu) att män har haft hatt lite av samma anledning som kaviartuber, för att hålla saker på plats. Medan kvinnor har haft hatt av samma anledning som svampar, för att se vackrare ut. Hur snygg är en hatt-lös svamp.

Snyggare med hatt än utan

Snyggare med hatt än utan

Sedan var det det här med skor. Det är något jag inte begriper med damskor (inte med handväskor heller). Jag har oftast haft rätt bra koll på, eller i alla fall kunnat lära mig, vad de kvinnor jag varit tillsammans med haft för klädsmak och därmed någon gång kunnat köpa ett eller annat plagg i present utan att dom har kräkts över det så fort dom öppnat paketet. Men när det gäller skor (och handväskor) så har jag aldrig fattat någonting.

Jag begriper inte varför kvinnor tycker det ena paret skor eller den ena handväskan är snyggare än en annan. Jag tror det ligger rätt mycket sanning i det någon sagt: ”Kvinnor kan köpa riktigt obekväma skor bara dom tycker dom är snygga och män kan köpa riktigt fula skor bara dom är bekväma”.

Snygga herrskor? Nej, men bekväma. Bekväma damskor? Nej, men snygga.

Bekväma, fula vs obekväma, snygga.

Nej vet ni vad. Det här med att be mig skriva ett blogginlägg om mode, det blir nog ingen succé. Jag skall hålla mig till min egen läst och mina egna laster och hålla mig borta från detta för mig okända och outforskade territorium. Men det var kul att vara där ett tag och nyfiken på nya områden har jag ju alltid varit. Men alla äventyr, även små, har ett slut och mitt äventyr i modebloggvärlden slutar här och nu.

Ska jag sluta med ett sista modetips så skulle det kanske vara kul om vi män, i synnerhet kostymkonformisterna då, vågade oss på att prova en lite annorlunda accessoar någon gång. Varför inte en snyggt designad dumstrut?

Dumstrut i gabardin, designad av någon cool designer.

Dumstrut för män i styv flanell, designad av någon tok-cool designer.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Inte min grej

 1. Egoinas mamma skriver:

  HAHAHA! Vad roligt!! Och helt klart ett lite udda bidrag i samlingen! Jag lägger ”ut dig” i kväll eller i morgon! Tack!! 😀

 2. Så himla coolt skrivet. Du är min nya Gud 😉

 3. Maria/kattloppan skriver:

  Hahahahahahahaha Fast jag hör till kategorin män i det fallet… Jag sätter inte på mig ett par obekväma skor hur snygga dom än månde vara och handväskor hatar jag. Om jag promt måste ha en så brukar det oftast bli nån konstig ryggsäck som jag sen mister till nån av flickorna hahahaha, När jag tänker efter så kunde jag platsa bland dina manliga bloggare för jag är fruktansvärt okvinnlig och när jag en gång gjorde en test i en tidning om hur manlig jag var (testen var för killar) så var jag supermanlig hahahahaha…..

 4. Gun skriver:

  Du är nog den bästa modebloggare jag läst hittills!:)

 5. Linda skriver:

  Mycket läsvärd modeblogg:)

 6. anne skriver:

  Ha! Det bästa modeblogginlägg jag läst i mitt bloggarliv!!!

 7. Britt skriver:

  Klart bra modeblogg. Fast då måste jag säga att det inte är många jag besökt. Jag har nog bara sett Egoinas mammas parad av män 🙂 Jag inser ju att jag blir mer och mer man med åren (måste vara östrogenförlusten). Kläder och skor ska vara praktiska och sköna i första hand, snygga i andra hand.

 8. Egoinas mamma skriver:

  Nu pågår tävling om vilken modebloggare som är mest poppis.. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s