Regel-värk

Förr fanns det en massa anvisningar och regler. Regler om vad man fick göra, vad man skulle säga, hur man fick se ut och helt enkelt om hur man skulle vara. Men det var då det. Nu är vi fria från allt sådant för nu är det 2000-talet och då får vi vara som vi vill bara vi inte skadar andra. Vad härligt det är att leva nu i en så fri tid och inte känna all press och alla krav utan bara få vara sig själv. Ja…..eeh…..eller hur?

"Skärp er tjejer, det finns känsliga män i närheten"!

Regler överallt. "Skärp er tjejer, det finns känsliga män i närheten"!

Livet är så fullt av ”måsten”. Absolut. Men rätt många av dessa måsten är väl i alla fall sådant som vi själva lägger på oss eller på vår omgivning. Saker vi inbillar att vi måste. Måste ha, måste se ut, måste vara, måste hinna, måste, måste, måste…..

Hur mycket är det egentligen vi verkligen måste? Ja för att överleva måste vi andas, äta, dricka och se till att vi inte fryser och så måste vi väl sova lite också. Är vi dessutom det minsta intresserade av att det skall finnas några människor i framtiden också, så måste vi dessutom fortplanta oss.

Bortsett från dessa livsnödvändiga måsten så tycker jag bara det finns två riktigt stort måsten och det är att vi, om vi har barn, måste ta hand om, skydda och stötta dom. I alla lägen. Sen måste vi ta hand om planeten jorden, det är den enda plats där vi kan leva. Det går kanske att dra en liten parallell till djuren här. Djur klarar sig alldeles utmärkt med att andas, äta, fortplanta sig o.s.v. Djur försvarar också alltid sina ungar med näbbar och klor. Alla andra ”måsten” och ”får inte” skiter dom fullständigt i.

mås

Skiter i skyltar

Tidigare söndagar har jag gett lite tips på vad man kan hitta på att göra. Det blir inget tips idag. Om man inte ser följande som ett tips då: Gör vad ni vill idag! Gör precis vad ni vill, säg vad ni vill, ha på er vad ni vill och strunta helt i vad andra eventuellt ska tycka. Nu får ni den här dagen av mig, det är er egen dag, som ni kan göra precis som ni vill med så länge ni inte ställer till det för varandra förstås. För då får vi nog införa alla regler igen.

Jag gjorde en lista igår över allt jag måste göra under dagen och det gick alldeles utmärkt och igår kväll kunde jag bocka av allt som fullt genomfört. Så här såg listan ut:

Allt fixat och klart

Allt fixat och klart!

Har vi verkligen mindre regler att följa idag än för femtio år sedan? Är vi friare att ta eget ansvar för våra liv och är vi framför allt bättre på att ta ansvar för våra liv. Jag får inte ihop ekvationen att barn och ungdomar som växer upp idag och som har mer kunskap, både om världen och sig själva och som kan ta reda på allt med hjälp av dagens teknik. Jag får inte ihop detta med att det aldrig varit större tryck på unga tjejer att se ”perfekta”  ut och att det är ett så hårt tryck på unga killar att vara coola och kalla och jag vet inte vad för att få det dom, felaktigt, kallar ”respekt”.

Nu tänker i alla fall jag göra precis vad jag vill idag och även om dagens lista inte kommer att vara lika enkel som gårdagens så kommer det i alla fall inte att stå orden, ”försöka passa in” och ”vara rädd för vad andra tycker” på den. Jag tror jag suddar ut ordet ”städa” också.

Och hörni….man måste inte ens tycka om naturen bara för att jag gör det. Men sabba den inte för då jävlar blir den arg och det vill ni inte vara med om. Jag lovar er.

Man måste inte gilla naturen.

Man måste inte gilla samma saker som alla andra /Bild: Nina Hemmingsson

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Regel-värk

  1. Egoinas mamma skriver:

    Var precis inne på en blogg där tjejen skrev att i dag skall hon inte göra något och efter det skall hon vila.. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s