Hos frisören

När man börjar bli gråhårig så finns det bara ett snabbt sätt att få mindre grått hår och det är att gå och klippa sig. Nu var det inte bara därför jag hade tänkt gå till frisören idag, utan mest för att jag nu för tiden vill ha så lättskött hår som möjligt. Det är många år sedan jag egentligen orkade bry mig om hur jag ser ut i håret och då är det bäst att det är så kort som möjligt. Då blir det inte lika mycket fel om man glömmer fixa frisyren.

Men jag har haft alla möjliga sorters frisyrer och en av de hemskaste måste väl ändå vara den här:

Peter med dotter 1980. Stamfader till hela "Fleet Foxes"

Jag med min dotter 1980. Jag ser ut som en stamfader till "Fleet Foxes"

Sedan några år går jag bara helt enkelt till min ”kvarters-frisör” och säger i stort sett ingenting utan han bara klipper och så blir det som det sett ut i stort sett de senaste 20 åren. Men lite mer grått då för varje gång. Man sitter bara där i en stol som man liksom kan pumpa upp och så får man en sådan där vit svepning, eller vad det heter, över sig och det luktar av raktvål och hårpomada. Det är som att åka tidsmaskin,  tillbaka 50 år tiden.

Klippas och rakas medan man sitter i en leksaksbil.

Klippas och rakas medan man sitter i en leksaksbil. Så jävla coolt!

En lite knäpp sak är att just nu är det visst inne att ha sådan där ”rockabilly-frisyr”, sådan som raggarna hade på 50-talet ni vet. I alla fall här i Stockholm är det det coolaste man kan ha den här veckan. Så nu finns det en massa svindyra ”retro-frisörer” som klipper exakt en sån frisyr som alla de gamla frisörerna klippte för 50 år sedan och skulle kunna göra idag för en tredjedel av det pris de unga ”retro-frisörerna” tar.

När jag arbetade med dykning i Thailand och tillbringade hela dagarna i överklorerade pooler, saltvatten och det var svettigt och varmt så klippte jag mig ännu kortare. I Asien har dessutom frisörerna ofta lustiga namn på sina salonger. En jag alltid tyckte det var roligt att gå till var den här:

Hairdresser

Sen har det väl hänt att jag ibland funderat på om jag skulle byta frisyr och lite förstrött bläddrat i tidningar och surfat runt på nätet för att få lite inspiration. Men det slutar alltid med att jag inser att jag trots allt nog skall ha det som jag har det. För egentligen bryr jag mig inte och dessutom finns det redan tillräckligt många stollar med konstiga frisyrer.

Stolliga frisyrer

Stolliga frisyrer

PS: Jag kom till slut aldrig ens iväg till frisören idag, men det blev ett inlägg i alla fall.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hos frisören

 1. Mia skriver:

  HAHAHAHAHA!!!
  Förlåt, men jag har aldrig sett dej med skägg. Det såg roligt ut. 😀
  För övrigt tycker jag du är jättefin som du är i barret. Inte klippa turksnagg!

 2. Daniel skriver:

  Gillade dock den första bäst! :)))

 3. Egoinas mamma skriver:

  HAHAHAHA!! Tack för ett gott skratt på morgonen. Gillade särskilt tanken på att du sitter i en leksaksbil hos frisören! Sen tycker jag seriöst att män med normalt kortsnaggat hår är snyggt. Orättvist att ni blir distinkta av grått hår, medan vi blir några jä… kärringar! 😀

 4. Alexandra skriver:

  Hade jag varit kille hade jag haft sammma frippa som Anton Chigurh. Utan tvekan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s