Om ankor

Idag tänkte jag skriva lite om ankor. Ursprungsidén till detta ämne var en bild av en annorlunda ank-farmare, eller i alla fall ett annorlunda sätt att driva en ank-farm. Nämligen denna bild:

Ankor, nästan i sin rätta miljö

Ankor, nästan i sin rätta miljö

Jag har egentligen ingen som helst erfarenhet eller ank-nytning (Hö, hö…) till dessa fåglar. Förutom att jag, som trogna bloggläsare säkert redan anat, gillar djur och natur så är antagligen ankorna ”Kalle” och ”Arne” de som jag ägnat mest intresse i mitt liv. Men jag är ju både intresserad av vatten och av djur och funderar ibland på ett sätt att kunna bo på landet och försörja mig där, så därför fastnade jag för den här bilden. Annars är kanske snubbens kalsonger det som man mest lägger på minnet.

När jag tänker på ankor kommer jag också att tänka på en skämtteckning av Gary Larson som jag första gången såg för några år sedan och som handlar om fobier för djur. Fobier är verkligen något man skall ta på allvar. Men inte i den här bloggen. Inte idag. Så jag återpublicerar Gary Larsons vision om ”Anatideafobi” (av ”Anatidea”=ankfåglar och ”Fobi”= ja, ni vet…)

duuck

Själv slipper jag tack och lov denna fobi, men jag har en del annat som ibland kan störa min tillvaro och min möjlighet att ha en helt avslappnad inställning till absolut allting omkring mig. Jag skall väl kanske inte kalla det fobier, men jag får i alla fall obehagskänslor av att befinna mig mitt i väldiga folksamlingar, jag är heller inte direkt överförtjust i stora håriga spindlar och jag älskar inte att flyga. Så även om nu en anka skulle stirra konstigt på mig när jag flyger, så skulle det inte göra saken varken mer eller mindre traumatisk.

Hellre ankor än flygning

Hellre ankor än flygning

Jag tycker nog snarast att ankor är ganska oförargliga varelser som kvackande och lite lustigt vaggande lever sitt liv längs våra kuster och i parker. Dessutom är det ganska gott att äta anka. Framför allt när jag bodde i Kina kunde man få helt fantastiska anrättningar tillagade på denna lustiga sjöfågel. Nu vill jag inte ens antyda, att detta att bli en kinesisk anrättning, på något sätt skulle vara vare sig ankors eller andra djurs enda värde. Jag är inte vegetarian och jag äter gärna både kött, fisk och fågel, men jag uppskattar trots detta de levande ”råvarorna” i sin egen miljö ännu mer än på en tallrik. Dubbelmoral? Javisst!

Om ankor däremot vore stora som flerfamiljshus så skulle jag definitivt vara mer noggrann med att ta reda på om gräs, insekter och brödsmulor var deras enda föda. Nu är ju ankor tack och lov inte större än att vi människor knappast behöver oroa oss över detta.

Riktigt stora ankor skulle kanske vara lite otäckt.

Riktigt stora ankor skulle kanske vara lite otäckt.

Jag har ärligt talat ingen vettig förklaring till varför jag skrivit detta inlägg och för både min egen och er skull så får vi hoppas att nästa inlägg blir något mindre idiotiskt. Både vad det gäller ämne och innehåll. Men för er som följt bloggen ett tag så är det kanske mindre märkligt att udda ämnen dyker upp, detta kan antagligen förklaras med hur min hjärna arbetar. Men det ska vi verkligen inte gå in på här, utan det är bäst att jag slutar nu.

Jag ser ärligt talat själv med spänning fram mot vad som skall komma på bloggen nästa gång. Ha en fin tisdagskväll alla läsare och ha överseende med att det, som sagt, ibland kan bli lite obegripliga utvikningar på min blogg.

The End

The End

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Om ankor

  1. Egoinas mamma skriver:

    Ursäkta dig inte! Jag gillar att haka på i dina tankegångar. Det är så sällan någon skriver på dett sättet. Känns kreativt! Jag läser mer än gärna flera liknande inlägg också! 😀

  2. ballonsaft skriver:

    Lustigt att du skriver om ankor idag – jag är lite inne på samma tema. 😉

  3. Gun skriver:

    Det var en läskigt stor anka det där, men annars är ankor trevliga och till och med värda ett eget inlägg tydligen:D

  4. du har så otroligt genomtänkta inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s