Män-i-skor

Jag gjorde en snabbstatistik på de kommentarer min blogg fått under de knappt tre månader den existerat och upptäckte att mer än 70 % av alla kommentarer kommit från det motsatta könet. Det vill säga motsatt ur mitt perspektiv. Jag har aldrig tänkt att den skulle bli och tror inte heller att min blogg är särskilt feminin, men vad vet jag. Om jag bloggar som jag själv vill och det mest är kvinnor som läser så är jag väl kanske mer feminin än jag trodde eller så är jag  kanske en, för kvinnliga blogg-läsare, mer intressant manlig varelse än jag kanske anade. Men antagligen är det bara fler kvinnor som både bloggar, läser bloggar och som kommenterar.

Yeah...you wish!

Yeah, you women...you wish!

I vilket fall som helst tänkte jag svika mitt eget kön en liten stund och som tack för visat intresse ge er kvinnor lite ”inside information” från männens värld. Jag vet att ni tycker vi kan vara svåra att förstå. Nästan lika svåra att förstå som vi tycker ni är. Men vi är bara människor vi också, med mänskliga fel och mänskliga brister. Några av oss har kanske lite för många brister för att hålla måttet ibland.

Men ni ska veta att det gäller er också. Ta bara den här situationen som exempel. Visst är den här mannen som just skall till att gifta sig ett synnerligen opålitligt, ryggradslöst och patetiskt exemplar av det manliga släktet. Men varför reagerar inte tjejen? Varför berättar hon inte för sin ”syster” och förskonar den stackars kvinnan från ett helt liv med en opålitlig make. Han är absolut boven i dramat, men hon är den fega som inte vågar vittna och berätta för hans blivande hustru.

En opåitlig man och en kvinna som inget säger

En opåitlig man och en kvinna som inget säger

Men hallå kvinnor, flickor, tjejer….ni måste väl ändå vid det här laget ha lärt er att vi inte är ett dugg bättre än er. Inte sämre heller. Vi kalkylerar, vi beräknar, vi agerar och vi hoppas att vi skall få er dit vi vill, få er att bli som vi hoppas och få er att upptäcka ert misstag så sent att det är svårt för er att ta er ur det.

Vi har visserligen andra förutsättningar än ni. Kanske t.o.m. lite andra drömmar och fantasier om hur det skall bli. Men ingen, varken ni kvinnor eller vi är väl några änglar eller helgon. Eller? Men nu hade jag lovat lite fakta och det skall ni få. Enligt en massa undersökningar vill ni ha män som är (citat): ”Renliga och med leklusten i behåll”. Well, here you are:

Renlig man som gillar leksaker

Renlig man som gillar leksaker

Läser man vidare i några av dessa enkäter och undersökningar så kommer man till slutsatsen att en annan positiv tillgång som ofta kommer högt upp på kvinnors önskelista är att vi män är ärliga, pålitliga, ger stort förtroende och inte försöker lura er. I synnerhet inte luras bara för att få er i säng och komma innanför era trosor. I denna fråga säger jag bara: Var på er vakt! Män är inga helgon, män är inga änglar, män är människor med människors svagheter och människors lusta. Någon känd biolog har slagit fast att om det inte var för våra kulturella och moraliska regler så skulle män vilja ha sex med så många som möjligt för att garantera att få livskraftiga avkommor. Kvinnor också faktiskt. I stora delar av djurriket är det så det går till. Så var inte allt för lättlurade nu.

Var inte för lättlurade nu.

Var inte för lättlurade nu.

Men för att varken ni kvinnor eller vi män ska tappa hoppet fullständigt så tänkte jag avsluta med en stor sanning. Nämligen att ingenting är omöjligt. Att hitta en nål i en höstack lär ju vara bland det omöjligaste som finns, men vad sägs då om att hitta en amerikansk officer i full uniform i en höstack. Så kom ihåg det, ingenting är omöjligt. Inte ens när det gäller oss män.

dad_and_barbara

Att hitta en stilig officer i en höstack är svårt, men inte ens det är omöjligt

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Män-i-skor

 1. Gun skriver:

  Tack för den insiktsfulla och upplysande analysen:)

 2. ballonsaft skriver:

  Jag skulle vilja påstå att du är rätt unik för att vara man. Jag menar – hur många män skulle ens ägna tid åt att författa en sån lysande, uppriktig och osminkad betraktelse över det manliga släktet ägnad åt det kvinnliga släktet? Jag känner inte en enda. Jag säger bara: Respekt!

 3. Egoinas mamma skriver:

  Phy! AMERIKANSK? Nää, inte här inte. 😀

  Jag tycker inte män är så svåra att förstå som sådan. Jag tror den största skillnaden ligger i våra egon faktisk. Kvinnors sätt att vara (vänlighet) uppfattas ofta av män som ”tillgänglighet”, medan kvinnor uppfattar mäns vänlighet som just vänlighet eller eventuellt att de försöker ”få en till sängs”. Jag tror mycket går på att vi tolkar signaler olika.

  Innan fattade jag inte att en man kunde bli svartsjuk (jag försvarar inte svartsjukan) och/eller irriterad på en kvinna som i mina ögon enbart var vänlig och trevlig mot andra i en bar. Sen har jag försökt sätta mig in i hur män tänker när de är ute och då kan även jag se att hon i en mans ögon ser ut till att bjuda ut sig. Det är något kvinnor borde lära sig, hittar kvinnan rätt nivå att ligga på i sin vänlighet så slipper hon en del av de onödiga och jobbiga ”raggar”-situationerna. Just denna missen mellan män och kvinnor tror jag gör att kvinnor tror att alla män är svin (VISSA kvinnor). 😀 Tack för ytterligare ett intressant inlägg!

 4. Ms Sunshine skriver:

  Väldigt bra inlägg! Jag läser mycket om mänskligt beteende i skolan, då jag studerar till en examen inom socialpsykologi. Forskning visar att vi (män och kvinnor) är mer lika än olika. Med det sagt, så är det väl ändå väldigt konstig att vi så ofta har svårt att begripa oss på det andra könet?!

  Svar på ditt inlägg hos mig: Tack för din kommentar! Ja, visst är det vackert med vitt? =) Ljusa färger och det ljus de för med sig, känns så befriande enligt mig.

  Ha en trevlig torsdagskväll =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s