TV och mikroskopiska grisar

Jodå,  jag har har faktiskt en TV. Visserligen inte alla dom där kanalerna, men en tre-fyra stycken har jag i alla fall. Nu är jag inte och har aldrig varit en TV-personlighet. Jag ser lite naturprogram ibland, någon dokumentär som intresserar mig, en eller annan film ibland och jag gillade ”Parlamentet” i början. Men annars använder jag mest min TV till att titta på DVD-filmer på.

tv

Det har funnits tv-serier som jag följt nästan slaviskt. Som t.ex. ”Twin Peaks” när den gick 1990. I synnerhet de första åtta avsnitten var jag väldigt fascinerad av. Serien ”Vita Huset” (”The West Wing”) är nog annars min absoluta favorit. Jag har sett alla 155 avsnitten minst tre gånger och några avsnitt betydligt fler gånger (ja, jag har alla på DVD).

Enligt mig hade den serien precis allt jag vill ha av en serie. Möjligen med undantag för att det var för lite djur och natur. Men det var väl lite svårt att få in det i manus också. Jag inbillar mig ibland att alla som verkligen uppskattade den serien skulle jag kunna trivas en hel kväll tillsammans med. Men det stämmer naturligtvis inte.

Världens bästa TV-serie

Världens bästa TV-serie

Just ikväll är det förresten en lite intressant ”kanalkrock” klockan 20.00. En kanal visar dokumentären ”Broder Daniel Forever” samtidigt som en annan visar ”Idol 2009”. Det är verkligen två diametralt motsatta sidor av musikbranschen. Nu har jag redan sett BD-filmen, annars hade jag garanterat valt den framför Idol.

Men gott folk, det är fredag kväll och egentligen hade jag nog helt andra förhoppningar på den här kvällen än att brottas med tv-tablåer och fjärrkontroller. Jag hade nog, just i kväll, helst sett mig själv inblandad i någoting i den här stilen:

"Tender is the night"

"Tender is the night"

Men jag har ingen sådan där cool vit smoking. Jag har inte ens en bil. Och definitivt ingen kvinna att bjuda ut på den där sortens äventyr. Så jag försöker intala mig själv, lite som räven med rönnbären, att det nog trots allt är lika bra att jag stannar hemma. Jag har nämligen inte blivit vaccinerad för svininfluensan och det vet man ju hur sådana där virus sprids. Det är väl nog knepigt och svårt att komma ihåg att tvätta händerna så fort man tagit i någonting och att undvika att skaka hand. Men att tvätta sig i munnen varje gång man kysst en vacker kvinna skulle väl få henne att tacka för sig, långt innan hon druckit de sista dropparna ”Dom Pérignon”.

Det där får nog helt enkelt förbli en fredags-fantasi och klockan är ännu bara barnet så det finns gott om tid att hitta något annat, om än inte lika trevligt att ägna kvällen åt. Men håll med om att det är lite invecklat nu för tiden, inte nog med att man skall akta sig för könssjukdomar, nu kan en kyss vara full av små gris-virus också. ”It’s hard to be a saint in the city”

Gris-virus

Gris-virus i mikroskop

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till TV och mikroskopiska grisar

 1. Gun skriver:

  Jag såg också Twin Peaks i början man har inte sett ett enda avsnitt av Vita huset. Kanske borde göra det.

  Vill du inte ha en kvinna? Bara för grisviruset? Nu skojar du allt. (Em är ledig;D)

 2. ballonsaft skriver:

  Jag kan glädja dej med att kyssar är helt ofarligt -iallafall vad grissjukan beträffar. Grisvirusarna vill inte vara i munnen eller magen, för där kommer dom att döden dö. Dom vill in i ögon, näsa eller öron där dom kan gotta in sej i lugn och ro.
  Så du kan lugnt kyssa hur många vackra kvinnor du vill. Och nej- dom kommer inte att komma och ringa på dörren. Lyft på rövva! Go get them!! 😀

 3. Jag är inte heller så mycket för att se på tv. Det blir inte många minuter om dagen som jag sitter där. Oftast tittar jag på web-tv eller kanske kollar någon film om jag nu ska se något. Men det är sällan jag har ro till det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s