Gummistövlar

Igår kom regnet. Det var faktiskt rätt länge sedan det regnade där jag befinner mig. Senast var det nog ett sommarregn. Men det regn som faller nu är inget sommarregn. Det är ett klassiskt grått höstregn. Den sortens regn som får mig att ta fram gummistövlarna och ställa dom på en mer lättåtkomlig plats än där dom stått större delen av sommaren.

I går kom regnet

I går kom regnet

Jag älskar inte alltid regn, även om det verkligen finns värre saker än ett strilande sommarregn. Men jag gillar verkligen gummistövlar. Jag trivs i gummistövlar. Jag trivs framför allt i miljöer där man har gummistövlar. Ja, jag känner mig kanske inte alltid så ”city-chic” om jag har på mig dom när jag är i city. Det skulle väl ge ett lite ”bonnigt” intryck som jag inte alltid känner att jag orkar stå upp för. Men å andra sidan trivs jag så mycket bättre i naturen att jag lätt skulle välja bort city för gott och leva resten av mitt liv i ”gummistövel-land”, om jag bara hade möjlighet.

Efter jobbet i "Gummistövel-land"

Efter dagens slut i "Gummistövel-land"

Om jag skriver att jag tycker att kvinnor i gummistövlar är väldigt spännande så kommer naturligtvis en del av er att börja associera till det lite kinky. Ni börjar genast tänka gummi, lack och läder. Men så fel, fel, fel! Jag kritiserar absolut inte de som får en kick av att klä på sig den sortens attiraljer, men jag tycker det är attraktivt med kvinnor i helt vanliga gummistövlar. Det är nämligen ofta kvinnor som uppskattar att vara i miljöer jag själv uppskattar, skogen, stranden, myren, fjället, landet och även polartrakterna där gummistöveln är den helt optimala fotbeklädnaden. Jag blir säkert bedömd med viss skepsis när jag påstår att kvinnor i leriga gummistövlar kan vara bland det mest lockande som finns. Men se själv här innan ni helt dömer ut mig på den här punkten.

Hur spännande verkar inte dom här kvinnorna vara?

Hur spännande verkar inte dom här kvinnorna vara?

Sedan är det kul, att det åtminstone för kvinnor, på senare år kommit gummistövlar som är snygga, läckra och definitivt mer passande även för city-life. Det är stövlar i härliga färger, glada mönster och läckra designer. Kul för er tjejer och kul för gummistöveln. Men det är dåligt med designade gummistövlar för oss killar/män och det kanske är lika bra det. Det här med att designa saker kan ju faktiskt ibland gå lite väl långt. Ta t.ex de här designade simfötterna, fenorna, grodfötterna eller vad ni nu vill kalla det (bland dykare är fenor det korrekta namnet). Är inte detta att gå lite väl långt i jakten på att super-designa något.

Högklackade simfötter....eeeh...okej!?!

Högklackade simfötter....eeeh...okej!?!

Nej gummistövlar är för mig ett tecken på något naturligt. Det tyder på något enkelt, livsbejakande, okonstlat, chosefritt, glatt och det tyder på att man inte är rädd för att skita ner sig på utsidan och ändå kan behålla renheten på insidan. Men det är självklart att man inte blir en bättre människa bara för att man tar på sig gummistövlar. Så enkelt är det ju tyvärr inte.

Idag är det söndag och det har regnat så det är en helt perfekt dag att dra på sig gummistövlarna, ge sig ut i närmaste natur, skog, strand, vad det nu än är ni har i närheten. Gå ut och klafsa runt i blötan bara, kom sedan hem, ta en dusch och en varm kopp choklad eller en konjak och jag garanterar att ni mår mycket bättre än efter att ha spenderat samma tid i ett söndagsöppet köpcenter. Leve gummistöveln.

3963038904_b0a15a0d9d

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Gummistövlar

 1. ballonsaft skriver:

  Shit – då måste jag vara en oerhört attraktiv och spännande kvinna eftersom jag äger inte mindre än FYRA par gummistövlar! Ett par gå-ut-med-hunden-stövlar som jag har hemma, ett par låga som jag har till och från jobbet vid behov, ett par fodrade som jag har till jakt och skogspromenader uppe i dalarna, samt ett par gamla seglarstövlar på landet. Värsta kalaspinglan, va?! ;D

 2. Gun skriver:

  De där simfötterna var verkligen i en klass för sig. Jag håller med dig om att det är underbart att vistas i skog och natur, men skulle inte vilja bo så tror jag. I så fall väldigt nära en hyfsat stor stad.

 3. Caroline skriver:

  De där fenklackarna var en smula intressanta, jag har aldrig tänkt på att man kan behöva sådana och nu när jag vet att de finns så kan jag fortfarande inte komma när de skulle användas…

 4. Christian Thomasson skriver:

  Hej! Jag håller med att tjejer i gummistövlar är snugga och sexiga, men jag tycker det är synd att inte killar har gummistövlar som är färgglada.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s