Julklappstips

Snöfallet har visserligen just idag tagit en tillfällig paus, men under de senaste dagarna har det snöat mer eller mindre som om det gällde liv eller död. Det har skramlat i stort sett överallt av snöplogar och varit sedvanliga stopp och förseningar i kollektivtrafiken.

Storstadsmänniskorna i staden där jag bor har, mer eller mindre överlyckliga i förhoppningen om en vit jul, pulsat fram genom drivor av snö och med luvor, kapuschonger och paraplyer försökt skydda sina ”sex-and-the-city-frisyrer” från att förstöras av naturfenomenet.

Genom snöfall med paraply eller "keskusjärjestöjen" som dom säger

I snöyra med paraply eller ”keskusjärjestöjen” som dom säger i Finland

Idag är dessutom, och tyvärr. en av de stora ”nyheterna” att hela den oöverskådligt viktiga miljökonferensen i Köpenhamn kommer att bli ett enda stort fiasko. Ingen av de som har råd tänker vara med och betala priset för att den här planeten och alla dess invånare ska kunna leva vidare och t.o.m. bättre. Hellre en I-phone, en biltur eller något annat häftigt mer än ett par löjliga andetag i framtiden.

Men vad skulle man egentligen kunnat tro med representanter för ett USA där man uppenbarligen hellre bygger ännu fler massförstörelsevapen än lägger pengar på en sjukförsäkringsreform, ett Kina som tycks tro att bara för att man ”representerar” 20% av mänskligheten kan blockera för de andra 80% och med ett EU, vars ledare heter Berlusconi, Sarkozy, Lars Løkke Rasmussen och gud-vet-vad som t.o.m. får vår egen statsminister att framstå som en ganska verklighetsnära person. Hur går detta till?

”Hur, när, var ,varför, vem, vilka då…..?

Att detta blev en pannkaka, och en oätlig sådan, är verkligen inte bara Fredriks fel, men tro mig, det kommer att sluta med att vi alla kommer att få betala och det med ett fruktansvärt räntepåslag. Hela existensen kommer att kräva in den skulden, som en gigantisk och totalt omutlig kronofogde. Ingen kommer att komma undan, ond-god, rik-fattig, ateist-kristen-muslim, gammal-ung, kvinna-man-barn. Men det är väl också någon slags jämlikhet.

”Never underestimate human stupidity”

”Men fan ge dig nu”, ”inlägget har ju rubriken julklappstips” och ”vi har ju det faktiskt lite ont om tid nu, vi svenskar ska ju köpa julsaker för 62 miljarder i år” (mer än någonsin enligt Svensk Handel). ”The show must go on” bara, liksom. Vi kan ju inte svika traditionerna eller hur? Även om vi vet vad som egentligen verkligen skulle vara bäst. Inte bara för oss själva utan för alla. eller snarare sagt för ALLT!

Men lugn, bara lugn, jag har faktiskt ett par julklappstips som jag gärna vill föra vidare. I flera annonser för julklappsköp har jag sett  uttrycket ”Till den som har allt” (!?). Jag funderade över det och tänkte utvidga det lite till ”Till den som har allt och samtidigt till den som inte har någonting överhuvudtaget”.

Så om ni nu inte redan lagt alla pengar på spikmatta, ny mobiltelefon, spelkonsol, blue-ray-spelare, eller något annat ”nödvändigt” ni kunnat komma på så kommer här några alternativa julklappstips. Klicka på bilderna här under för att se mina tre tips.

Det finns massor av andra organisationer, både inhemska och internationella, som skulle behöva ett litet bidrag och jag är helt säker på att fler än vi tror skulle uppskatta att få en julklapp som är en del i ett projekt som bidrar till att hjälpa andra människor, ett utrotningshotat djur, en hotad regnskog eller en hotad medmänniska. Det finns blufforganisationer också, men kolla dom noga mot: www.bidra.nu

Och har vi inte, tid, chans, råd, möjlighet eller mod att ordna detta innan julafton så tycker jag ändå vi inte skall glömma julens ursprungliga idé, religiös eller inte, kärleken! Ge era närmaste en riktigt uppriktig kram, en kyss, eller en helårsprenumeration på kyssar och kramar och också allt det som detta är ett tecken på. Det kommer att uppskattas, det är jag säker på. Det står i alla fall väldigt högt på min egen önskelista!

”Jag såg mamma kyssa tomten”

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Julklappstips

 1. Em skriver:

  Du får en puss av mig här och nu! 😉

 2. Gun skriver:

  Ja, vart är vi på väg egentligen? Det var bra julklappstips du hade. Tyvärr har jag redan fallit i julklappsfällan i år igen. Puss på dig ändå:)

 3. Ulrika skriver:

  Du får en puss en kram och en plats i mitt hjärta!!

  Visst blir det även i år en del vanliga julklappar i vårt hem, men det ena behöver ju inte nödvändigtvids utesluta det andra. Nog känns det bättre om man ger med eftertanke och inte bara ”föratt” Ett bidrag till Frälsis gör gott i hjärtat, för jag vet att dom lägger det på rätt ställe, hos dom hemlösa. Likaså med dina tips.
  Jag har också bloggat om det här,(”Om jag vore en superhjälte”) KRAM!

 4. Tänktebara skriver:

  Tyvärr hade jag inga större förväntningar på jordens nissar när dom skulle komma fram till något gemensamt, så jag är inte förvånad.
  Ang dina julklapps tips så känner jag en stor olust att skänka till alla dessa välgörenhets organisationer som ploppar upp som svampar ur jorden. Går pengarna fram? Eller sitter det ett gäng samvetslösa girigbukar och roffar åt sig? Jag har en stående prenumeration på Läkare utan gränser men det är mest för att stilla mitt eget samvete. Anledningen till att jag är så misstänksam är att det visat sig gång efter annan att biståndsarbetare och korrupt personal i biståndsländerna stoppar i egen ficka. Jag och mina barn råkade ut för Faith Home. Barnen skulle arbeta och skänka det dom tjänade ihop. Hela skolklasser engagerades. Snacka om svek när barnen senare kunde läsa om hur Fride Nilsson tillsammans med sin kenyanska fru stoppade pengar i egen ficka för att leva gott.

 5. ballonsaft skriver:

  PUSS på dej! 🙂
  Det enda jag önskar för egen del är lite ren, fräsch luft. Just nu främst i lite mindre perspektiv. Men snart så..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s