Vintersolståndet

Mitt på dagen…

Idag var det vintersolståndet. Det kan inte bli mörkare än så här. Eller rättare sagt, det blir inte kortare dagar än så här. Alla känner till det där med inställningen till om glaset är halvfullt eller halvtomt. Det är någon sorts tveksamt test på om man är optimist eller om man är pessimist, eller hur det nu var.

Det är lite samma sak med det här med vintersolståndet. Man kan säga att nu blir det bara ljusare för varje dag, om man är den typen. Men då får man faktiskt vara konsekvent också och erkänna att det bara blir mörkare och mörkare efter midsommar också.

Jag håller med den amerikanske författaren, Robert Byrnes, som sa ”Winter is natures way to say: Up yours!”. Men trots allt, dagarna blir inte kortare än så här. Mörkret blir inte större. Kan vi nu bara ta oss levande igenom julen också så lär det bli en vår 2010 också, även om det nu är minst fyra månader dit. Kalla det pessimism, kalla det sanning, kalla det vad ni vill. Jag längtar i alla fall nästan desperat efter sol och värme.

Men, men…det är bara att härda ut. Ett tag till. I brist på sol, värme, blommande äppelträd  och doften av nyslaget hö tröstar jag mig med ”Polyphonic Spree’s” video till låten ”Soldier Girl” och tänker att sommaren trots allt finns. Bara alldeles för långt bort.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vintersolståndet

 1. Em skriver:

  Jag är nog den som på vintern tänker att ”vad bra det är vinter för då har jag sommaren att se fram emot” och på sommaren njuter jag där och då.. 😀

 2. Tänktebara skriver:

  Enligt bondepraktikan ska man räkna 7 starur
  ( bakslag i snö/kyligt väder)innan våren är här. Alltså man börjar räkna från 1:a nutrorjagattvårenärhär dag. Det är faktiskt lättare att ta snöandet när man räknar ner. Och skulle det bli vår innan det 7:e är det ju bara positivt.
  Det här tipset är min julklapp till dig.
  God Jul och tack för en kanon bra blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s