God Jul!

Det finns så många olika sätt att fira jul. Några av oss firar kanske en ”Fanny & Alexander-jul”, där allt ska se så glatt, trevligt och kärleksfullt ut på ytan trots att massor av ångest bubblar i vårt inre. Andra av oss har verkligen en riktigt mysig jul, med få eller många nära och kära.

Några få på julafton kan va’ toppen, om det är dom rätta

En rätt stor del av oss får inte den jul vi drömmer om. Kanske för att vi av en eller annan anledning är utan familj, vänner och kära eller befinner oss så långt ifrån dessa att vi får fira jul så gott vi kan i vår ensamhet. Alla er där ute önskar jag alldeles särskilt en så bra jul som det, trots allt, bara är möjligt.

Ensam är inte alltid stark. Inte på julafton t.ex.

Julen skall ju vara glädjens högtid. Ändå är den, och allt den för med sig, ibland så bräddfylld med ångest, saknad, längtan och en massa annat väldigt sorgligt. Några kanske inte får fira jul med sina barn p.g.a. skilsmässa, några kanske inte ens har ett hem att fira jul i. Någon kanske har blivit lämnad av sin älskade, den enda människa han eller hon ville fira jul tillsammans med. Allt medan alla girlangerna blinkar glättigt i bakgrunden.

Här är musikvideon ”A Very Special Christmas”. En lite sorglig men samtidigt så bra låt med Lars Bygdén och hans gamla band ”The $1000 Playboys” om en jul som inte blev som man hoppats:

Själv önskar jag mig så klart en bättre värld, ett mer rättvist samhälle, lite bättre för de som har det svårt  och insatser för naturen och alla utrotningshotade djur. Det är naturligtvis mest sådant och en massa annat politiskt korrekt jag helst skulle vilja ha. Men oss emellan, jag kan faktiskt tänka mig en och annan mer eller mindre omöjlig julklapp också på min lilla önskelista. Så som…

 ….ett miljöombyte…

…ett ordentligt husdjur…

…och detta finns nog med på önskelistan också.

I vilket fall som helst, alla ni mina fina läsare, oavsett vilken sorts jul ni nu än kommer att ha, med eller utan skinka, med eller utan julklappar, med eller utan Jesus, med eller utan snö, med eller utan kärlek,  med eller utan vänner, med eller utan tomte, med eller utan glädje, så önskar jag er allihop en riktigt, riktigt God Jul!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till God Jul!

 1. Em skriver:

  Att vara själv behöver inte betyda att vara ensam och att sakna behöver inte betyda sorg. Saknad kan vara vackert också. Att fira jul i kärlekens tecken borde alla göra, det kan vara kärlek till varann, men i första hand skall man känna kärleken till sig själv. Först när man älskar sig själv kan man älska andra fullt ut. Nu babblar jag på med det som faller mig in igen.. GOD JUL! Och en riktig bamse-kram!

 2. Ulrika skriver:

  Hahaha!! En högst rimlig önskan tycker jag!
  Hoppas verkligen att den går i uppfyllelse, om inte redan på julnatten så i allafall så snart som möjligt! Du verkar vara en guldklimp!
  En riktigt God Jul till dej, Peter och en stor, varm julkram från mej till dej!!

 3. benu skriver:

  Min fru lämnade mig för en annan man för inte allt för längesedan så det stämmer verkligen det du skriver. Allt jag verkligen önskar mig i jul är att jag fick ha henne som jag hade henne förut.

  Något jag inte kommer att få…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s