Blogg-kosmos

Hur är det nu det där talesättet lyder? ”En bra karl reder sig själv” eller var det ”En bra sås reder sig själv”? Själv har jag en egen favorit som i vilket fall som helst är minst lika dum som någon av dom andra, nämligen: ”En bra strumpa stryker sig själv”

Hur det nu än är med det där, så finns det en sak som är helt säker och det är att ”En blogg skriver inte sig själv”. Må det sen vara en bra eller en helt värdelös blogg. Detta kan jag nu konstatera efter att under den gångna veckan inte lagt så mycket som två strån i kors för att uppdatera den här bloggen. Ärligt talat inte ens ett strå.

Det har delvis berott på att det varit osedvanligt tomt (även) i blogg-delen av min hjärna, men även på att det varit problem med andra delar av den här, för varje dag allt äldre kroppen. Denna gång har det varit ett litet kräk som går under namnet ”vinter-kräket” och hade jag varit en svart hund så hade min vecka kunnat illustreras så här:

”Ut ska du, ditt vinter-kräk”

När krafterna nu återkommit något och jag orkar gå in och titta till bloggen inser jag att inget har hänt sedan jag skrev något senast. Lata blogg-jävel! Nog hade den kunnat kasta in ett inlägg på egen hand. Men inte, allt ska man göra själv. Glädjande nog har det poppat in en och annan läsare ändå under veckan och uppenbarligen botaniserat lite bland äldre inlägg.

Man får annars lätt känslan av att det här, att blogga så långt ner på ”Bloggtoppens” lista som jag, är lite som ”Voyager 2”, satelliten som skickades iväg 1977 och sedan dess färdats bort från oss med en hastighet av c:a 15 km i sekunden (DN).

Ingen i hela universum har läst ”Voyager’s blogg” på 33 år

På 33 år har den hunnit 13-14 miljarder km. Men ännu har ingen läst eller lyssnat på den medsända ”guldskivan” med bilder, ljud och info om oss och vår existens. Om ni har ”Flash” installerat kan ni kolla ”guldskivans” innehåll, bilder, ljud och annat som ska beskriva oss, HÄR. Det är lite kul att se hur vi vill uppfattas av ”utomjordingarna”. Hursomhelst har min obetydliga blogg, trots allt, fler läsare än ”Voyager”. Hittills i alla fall.

Som jag skrivit tidigare är mitt eget intresse för rymden rätt svalt. För att inte säga iskallt. Jag har aldrig varit särskilt road av varken science-fiction eller annat liknande. Vad skall vi ut där i mörkret och kylan efter? Det är ju lite som en svensk busshållplats klockan 04 en tisdagsmorgon i mitten av januari. Mörkt, kallt och ensamt. Inte finns det några djur heller och bara dålig täckning för mobilen.

Lika kul som rymden

Skillnaden på det eviga universum och den ”eviga” skandinaviska vintern är i alla fall att den senare faktiskt inte är evig. Även om den är oförskämt lång och dessutom alltid återkommer med en irriterande envishet. Det känns lite som man kan säga: ”Våren kommer bara en gång om året” men ”Vinter det blir det varje, jävla år”. Men vi är på rätt väg nu och det är väl mer än vi kan veta om den där satelliten.

Vi går faktiskt mot våren 2010 och vi går mot ett år där vi, om än marginellt, kan påverka om vi ska ha den regering vi har eller om vi ska byta och det är antagligen ett viktigare val än på mycket länge, så som det känns nu. Kan vi bara sluta hänga upp oss på vad politikerna har för väskor, klockor, kläder, frisyrer och allt annat oväsentligt och vidga det lite till vilken sorts samhälle och vilken sorts värld vi vill leva i så skall det nog kunna bli bra. I alla fall det där med våren och solen.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Blogg-kosmos

 1. Tänktebara skriver:

  Jag tittar in här varje dag för att kolla om du skrivit något. Blir lika glad varje gång det är något nytt. Ser fram emot ALLA dina inlägg när du är på resande fot.

 2. Ulrika skriver:

  Vilken eländig vecka du har haft, skönt att du mår bättre nu.
  Jag tycker att du är en alldeles underbar hemtrevlig, glittrande stjärna i bloggosfärens universum. Fast rymdresorna därutöver får vara för min del också. Jag njuter hellre av resmålen på jorden, så länge den nu finns kvar…
  Önskar dej som vanligt allt gott!

 3. Em skriver:

  Aj då, den sjukan har jag aldrig haft, som tur är. Hahaha, hur löjligt får det va? Media hakar upp sig på Mona Sahlin väska när vi har en så stor katastrof som i Haiti? Eller människoöden i regeringens spår (tänker på både arbetslösa och offer för regeringens syn på sjukskrivna och sjukpensionärer).

  Sv: Ja, det är kanske så att ”normalen” är det mitt emellan, jag söker alltid det som är runt om, det mitt emellan tråkar mig. 😀

 4. Gun skriver:

  Ja det är ett viktigt valår, och jag håller med dig, vilket tjafs om väskor och annat oväsentligt det är. Det finns viktigare saker att prata om.

  Stackars dig som har råkat ut för värsta sortens kräksjuka. Jag var ju magsjuk inatt, men det höll bara på några timmar, sen har jag mått ganska bra.

 5. Tänktebara skriver:

  Peter, du har en award att hämta hos mig.

 6. ballonsaft skriver:

  Stackars dej som varit kräk-sjuk! 😦 Hoppas du mår mycket bättre nu.
  Själv försöker jag att dressera mina kläder så att dom ska stryka sej själva, som den där strumpan högst upp här.
  Det går väl sådär….
  Kram på’re!

 7. Susanne F skriver:

  Hittade din blogg av en slump och har kommit tillbaka vid några tillfällen eftersom det är så sällan man hittar riktigt läsvärda bloggar. Att läsa om dina resor, erfarenheter och tankar är både underhållande och lärorikt. Allt gott! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s