Vinterkräksjuka

(Eller snarare ”kräk-trött-på-vintern-sjuka”. Nu räcker det snart!)

Stockholm är kallare än Nordpolen, i alla fall än staden ”North Pole” i Alaska (exp) och fler än Åke Siikavuopio i Naimakka har väl sina skäl att eventuellt ifrågasätta den globala uppvärmningen (DN SvD). Det är inte alltid lätt att informera om den globala uppvärmningen dessa dagar. Men Sverige är ju inte världen och Stockholm är det ännu mindre och klimat och väder är inte alls samma sak.

Det är länge sedan undertecknad var så trött på vintern och trots att jag varit i Antarktis ett halvt dussin gånger har det aldrig varit lika kallt när jag varit där som det var i min lokala busskur häromdagen och lik förbannat talar statistiken sitt tydliga språk. Det blir varmare, om än kanske inte i eftermiddag och inte just här i Mälardalen där jag befinner mig för närvarande.

Vore det inte för de katastrofala effekter den globala uppvärmningen orsakar för människor och miljö så kunde, i alla fall lite, ”lokal uppvärmning” här i Stockholmstrakten vara ett önskemål jag kan tänka mig att ställa mig bakom. Det är lätt att gnälla också, undertecknad och de flesta som läser detta och som känner oss frusna har trots allt möjlighet att ta på långkalsonger och dessutom talar erfarenheten för att våren vinner över vintern i år igen om vi bara har lite tålamod. (DN GP exp AB SvD)

Vi blir ofta väldigt ”lokala och provinsiella och mest bryr oss mest om klimatet och vädret i östra Götaland eller var vi nu kommer att befinna oss. Trots att det faktiskt ibland är kallare i Stockholm än i stora delar av Antarktis så finns det värre saker. Saker som går att göra något åt. Men det finns inga enkla genvägar, inga som inte kräver lite uppoffringar, trots att man ibland önskar att man fick upp en sådan här ruta där det räckte med att klicka ”Yes” för att göra en omstart av hela skiten:

det kan ju vara värt ett försök, eller?

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vinterkräksjuka

  1. frunatmaken skriver:

    Just nu känner jag att det är dags för vår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s