Kate Bush

”The Kick Inside”, Kate Bush’s första album från 1978 och Kate Bush 2012.

1978, när Kate Bush inte var mer än 19 år, spelade hon in sitt debutalbum ”The Kick Inside”. Nästa månad fyller hon 54. I låten ”Kite” från det första albumet sjunger hon bland annat: ”I look at eye level, it isn’t good enough” och på senaste albumet ”50 Words For Snow”, 34 år senare, sjunger hon, i låten ”Snowflake”: ”The world is so loud. Keep falling. I’ll find you”. Vackert!

Eftersom jag själv inte fått ur mig några publicerbara rader på över en vecka så använder jag istället utrymmet till att hylla Kate, denna egensinniga musikkonstnär, som troligen inspirerat fler artister än dom själva har en aning om. På senaste albumet finns en sång, ”Among Angels”, till den har den nederländske animatören och filmaren Michael Dudok de Wit gjort en fantastiskt vacker video. Den tycker jag ni läsare skall njuta av, så här är den:

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kate Bush

 1. Ullrika skriver:

  Jag har aldrig lärt mig uppskatta Kate Bush till fullo men jag ska iaf titta och lyssna på videon du länkar till. Jag känner på mig att det är mycket vackert!

  ps. Det känns fånigt och genant att påpeka fel hos andra, särskilt i ett hyllningsinlägg, men… det är den 30 juni (30/6) på lördag 🙂

  • peterlarson skriver:

   Svar till Ullrika:
   Jag är visst helt sommarförvirrad, inte får jag ur mig några inlägg och inte kan jag hålla reda på vilken månad det är heller.
   Stort tack för påpekandet, jag ändrar genast 😀

 2. Mia skriver:

  Jag älskar Kate Bush!! Köpte hennes album ”The Kick Inside” när den kom ut 1978. Det var tack vare henne jag började dansa. Och tack vare det träffade jag J. Och tack vare det fick jag min fina son. Så man kan väl säga att det är tack vare Kate jag har min lille prins. 🙂 Min favvo-video är denna: http://www.youtube.com/watch?v=NAj8suae3WY P&K!

  • peterlarson skriver:

   Svar till Mia:
   Jag fick den lite mer irriterade kommentaren också…. 😀
   Kate är ärligt talat kanske inte på min ”top 10”, men strax under och hon har alltid fascinerat mig och hon har betytt otroligt mycket.
   Fatta att hon skrev ”The Man with the Child in His Eyes” när hon var 13 år!!!

 3. Selma skriver:

  Med henne har man tillbringat en hel del kvällar. Hon är nog inte medveten om det själv.

 4. Mats skriver:

  Kate Bush-Som från en annan värld.INGEN är så bra som henne trots alla referenser.Gudomlig, egensinning, unik!!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s