Om mig


nyp11
Det är jag som är Peter, en 63-åring som lever själv, har en vuxen dotter och tre barnbarn.

Jag har i stort sett hela mitt liv haft minst en fot i IT och mediavärlden och då främst när det gäller bilder. De senaste 20-25 åren har jag dessutom, lite till och från, tillbringat på olika platser i världen. Under 80-talet levde jag några år i grekiska ö-världen och sedan dess har jag arbetat många år som dykinstruktör och dykguide i bland annat Asien, Maldiverna, i Antarktis och lite andra platser. Jag har dessutom levt ett och ett halvt år i Shangri-La i de tibetanska delarna av Kina där jag var delägare i och drev en lite udda bar. Under ”Resumé” finns lite bilder och mer att läsa om vad gjort fram till idag.

Tiden mellan alla resor och “äventyr” oftast varit längre än själva ”äventyren” och det har mest varit en tid av längtan, väntan, osäkerhet, tveksamhet, undran och inte sällan oro för hur det nu skall gå. Det mesta av denna tid har jag tillbringat i Sverige så jag har allt lite koll på ”hemlandet” också. Var jag än befunnit mig har jag försökt hålla alla mina sinnen vidöppna, ofta förvånad men ännu oftare förundrad över vad vi människor gör av och med den tid som kommer att bli vårt liv och vad vi under denna tid gör med oss själva, varandra och vår omgivning.

Jag kommer att försöka skriva någorlunda regelbundet så det kommer ett nytt inlägg 4-6 gånger i månaden och det blir om saker jag känner till, borde känna till eller sådant jag skulle vilja veta mer om. Det blir garanterat en hel del om djur, natur, miljö, politik och om resor och andra kulturer. Säkert också en hel del om musik och en del om böcker och film. Men mest blir det nog blandade tankar och funderingar kring allt möjligt som jag tycker är konstigt och annat som jag tycker borde vara helt självklart.

Det blir naturligtvis en hel del bilder och ofta med ett försök till humor. Stort och smått, lättsamt och djupt, lite av varje som jag av en eller annan anledning vill skriva om. Inte alltid det som ligger längst fram i den ”krassa verklighetens sortiment” och helt ur mitt eget perspektiv. Finns det sedan andra ”där ute” som får ut något av det jag skriver så är ni väldigt välkomna att läsa och så länge reglerna för kommentering följs får ni gärna kommentera. Vill ni fråga om något, så ska jag försöka svara. Välkommen!


nypcoll11